3 Mayıs 2021 Pazartesi

2021 Yeni Kasa Volkswagen Golf GTD Teknik Özellikleri Açıklandı

 

2020 senesinin hemen başında kendisini tanıtmaya başlayan yeni Golf ailesi, her modeliyle insanları etkilemeye devam ediyor. Yeni Volkswagen Golf 8 GTD modeli de senenin en etkileyici seçeneklerinden bir tanesi. 8. nesil Golf modellerinden 15 cm. yere daha yakın bir tasarımı olan GTD modeli bu şekilde daha dinamik bir hava yakalamayı başarmış. Ön tamponunda yer alan 5 parçalı opsiyonel LED ışıklar aracın en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi.

2021 Yeni Kasa Volkswagen Golf 8 GTD Teknik Özellikleri

İsmini bir körfez akıntısı olan Gulf Stream’den alan Volkswagen Golf 1974 senesinde sevenleriyle buluştu. Daha ilk jenerasyonun da büyük bir beğeni topladı. İkinci nesil 1983, üçüncü nesil ise 1991 senesinde araba tutkunları ile buluştu. Ülkemizde bir efsane olarak görülen dördüncü nesil ise 1997 ile 2003 seneleri arasında üretildi. Diğer arabalarda lüks olarak tanıtılan özellikler bu araçta standart donanım olarak sunuldu ve araç milyonlarca sattı. 2003-2008 seneleri arasındaki nesil en az satan model oldu. 2008 ile 2012 senelerindeki model ile tekrar ivmesini yakalayan Golf sonrasında 7. ve şimdi ise 8 .nesil ile karşımıza çıkmayı başardı.

2021 Yeni Volkswagen Golf 8 GTD Kokpiti

2021 Volkswagen Golf 8 GTD Teknik Özellikleri Neler?

Dizel motorunda daha çevreci bir yapıyı amaçlayan Volkswagen Golf GTD 2,0 TDI Evo Turbo motor ile karşımıza çıkıyor. Aracın motorunda iki aşamaları bir enjeksiyon sistemi yer alır. Bu enjeksiyon sistemi sayesinde çevreci yapısı ön planda. Araç 200 beygir gücü ile karşımıza çıkarken bu değer oldukça yeterli. Oluşturduğu tork değeri ise 400 Nm olarak belirtiliyor. Önden çekişli olarak üretilen araçta 7 ileri vites yer alıyor. DSG şanzımandan tabi ki vazgeçilmiş değil.

2021 Yeni Volkswagen Golf 8 GTD Fotoğrafları

Aracın 0-100 km/s performansı hakkında henüz bir bilgi paylaşılmış değil. Ancak eski modelde 7,4 saniye içerisinde araç 100 km/s hıza ulaşabiliyordu. Motorunda çok sayıda gelişme olan aracın bundan daha iyi bir performans göstermesi oldukça muhteşem görülüyor. Aracın sürüş konforunu direkt olarak etkileyen süspansiyonlarda MacPherson ön süspansiyon düzeneği bulunuyor. Arka kısım ele alındığında ise tam bağımsız bir sistem bizleri karşılayacak. Süspansiyon özellikleri GTI ile aynı olan araç yeni dönemde birçok kişinin ilk tercihi olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder